Harta site   |   
Scoala Gimnaziala Nr. 13 Brasov Scoala Gimnaziala Nr. 13 Brasov Scoala Gimnaziala Nr. 13 Brasov Scoala Gimnaziala Nr. 13 Brasov Scoala Gimnaziala Nr. 13 Brasov

Şcoala Gimnazială Nr. 13 Braşov : istoric


În 1949 începea , in cartierul muncitoresc Tractorul construcţia primului corp de clădire al Şcolii Gimnaziale Nr. 13. Chiar de la început, şcoala s-a dovedit a fi un templu al culturii, căci elevii îndrumaţi de cadre didactice cu o pregătire de excepţie, au obţinut rezultate remarcabile. Acest fapt a fost determinant in hotărârea ce s-a luat, ca pentru o perioadă Colegiul Naţional Dr. I. Meşotă să-şi desfăşoare o parte a activităţilor sale in şcoala noastră.

Solicitată de tot mai mulţi elevi, in 1962 se ridica etajul II al corpului A şi un nou corp de clădire: corpul B. Spaţiile generoase, materialul didactic, cadrele didactice, ce dintotdeauna au fost un element de referinţă, baza sportivă, premiile obţinute la olimpiade şi concursuri au făcut ca şcoala noastră să devină o instituţie de cultură emblematică pentru Municipiul Braşov.

Aşa se explică faptul că in 2002 s-a simţit nevoia ridicării unui nou corp de clădire, corpul C, care prin sălile sale moderne întregea baza materială a şcoli, învăţământul racordându-se la exigenţele europene. Dispunând de un spaţiu generos şi având o tradiţie de invidiat şcoala noastră desfăşoară astăzi un învăţământ modern, căci porneşte de la ideea că educaţia reprezintă singura şi adevărata şansă a României de a se înscrie pe orbita prosperităţii, progresului şi împlinirii personale. Misiunea noastră vizează infrastructura educaţională in care principalii actori sunt elevii şi cadrele didactice.

Fiind racordată la realităţile româneşti, dar cooperând şi cu şcolile europene, ţinând cont de preocupările şi solicitările părinţilor, Şcoala Gimnaziala Nr. 13 Braşov îşi desfăşoară activitatea educativă numai dimineaţa . Răspunzând totodată numeroaselor solicitări, organizăm până la orele 17 programul after school şi in acelaşi timp desfăşurăm numeroase activităţi cultural sportive ce au drept obiectiv dezvoltarea creativităţii, spiritului de echipă şi încrederii elevilor noştri.

Noutăţi
Titularizare 2017
 1. Programare insp. clasa - ed. fizică
 2. Programare insp. clasa - ed. muzicală

"Terra - de la poveste la realitate” - concurs
 1. Criterii de calificare
 2. În atenția elevilor participanți

    Clasa pregătitoare
 1. Etapa a II-a. Locuri libere: 7
 2. Procedura
 3. Informaţii
 4. ISJ Brasov

Evaluarea naţională
 1. Clasele II, IV, VI
 2. Clasa a VIII-a

 
 
Copyright © 2013 Şcoala Gimnazială Nr. 13 Braşov
  
  Şcoala Gimnazială Nr. 13
 • Braşov str. Olteţ nr. 12
 • telefon: 0268 563638
 • e-mail: scoala13bv@yahoo.com